Säkerhetstips vid MC-körning

Har motorcykeln stått i garaget under vintern kan det vara bra att gå igenom den grundligt så att allting fungerar som det ska. Något som är oerhört viktigt innan man ger sig ut på vägarna är att kolla så att bromsarna fungerar som de ska.

Andra saker som också är bra att kontrollera är att belysningen fungerar och att batterivattnet ligger på rätt nivå. Ett tips är att också se till så att batteriet sitter fast ordentligt.

Inte bara i garaget utan även när man kommer ut på vägen kan det vara bra att ha ett par saker i åtanke. Har man inte varit ute på ett tag är det extra viktigt att vara uppmärksam eftersom man ofta är lite ringrostig när det är dags för årets första tur.

Det är också viktigt att tänka på att man placerar sig på ett sådant sätt att bilisterna ser en, framför allt om man kommer körande snabbt bakifrån samt vid vänstersväng.

Avslutningsvis några tips för att undvika att få motorcykeln stulen. Se till att motorcykeln är parkerad i en trygg miljö, helst i ett garage. Ska man ha den ståendes under en längre tid är ett bra tips att täcka över den. Ska den vara parkerad under en kortare stund är det bra om man har den under uppsikt.