Nytt inom MC-racing

Det är snabba kurvor och raksträckor i racingens värld, här kommer därför några snabba rubriker på nyheter värda namnet.

Regeländringar i World Superbike

Det ser ut att bli stora förändringar av reglerna i World Superbike till nästa säsong. Serien genomgår stora regelförändringar med avsikt att göra den mer attraktiv och mindre kostsam för ägarna. Det görs även för att kunna få ett större startfält och tätare racing, vilket enligt dem ska kunna locka mer folk till tävlingarna. En av förarna i serien, Jonathan Rea har uttalat sig om regeländringarna och menar att de definitivt gynnar Ducati för stunden eftersom klassen kommer att bli mer standardbetonad än förut.

Suzuki gör comeback i MotoGP

Det är klart nu att Suzuki gör comeback i MotoGP igen efter tre säsonger utan deltagande. Ja, om man inte räknar det wildcard man fick inför sista tävlingen denna säsong där det dock bara blev 12 varv på banan för Randy de Puniet. Kanske är det därför han inte får vara med när man på riktigt gör comeback när första loppet för säsongen körs. Dock verkar man inte ska ha alltför stora förhoppningar på Suzuki detta år, då försteföraren, Aleix Espargaró rankas som nionde bästa förare bland 14 förare totalt. Näst sist rankas andreföraren Maverick Viñales, så det ser ut som att de båda spanjorerna får ses som underdogs.

Den motorcykel de båda ska köra har fått namnet Suzuki GSX-RR och har en rak fyrcylindrig motor på tusen kubik, lycka till säger vi!