MC-utrustning

När man kör motorcykel är det viktigt med bra utrustning, framför allt i form av det man har på sig. Här följer några tips och råd på hur man kan tänka kring MC-kläder och annan MC-utrustning.

HjälmDet absolut viktigaste när man kör motorcykel är att man har hjälm på huvudet, något som det dessutom är lag på att ha. När man köper hjälm är det viktigt att köpa en hjälm som är säker och som sitter skönt på huvudet. För att säkerställa att hjälmen är av bra kvalitet bör man försäkra sig om att den har en så kallad CE-märkning.

Något som också är bra att ha är en ryggplatta, ryggskydd eller motsvarande för att skydda ryggen vid ett eventuellt fall. Även här är det bra om det är någon form av märkning, CE eller Level 2, så att man kan känna sig säker på sadeln. Benskydd och armbågsskydd kan också vara bra att införskaffa om man vill undvika att skrapa sig vid ett fall.

Någon form av jacka samt byxor är också något man skall ha när man kör motorcykel. Traditionellt sett har både MC-jacka och MC-byxor tillverkats i skinn, men under de senaste åren har allt fler MC-kläder i textil börjat dyka upp på marknaden. Fördelen med kläder i textil är att de ofta är mer bekväma än kläder i skinn samtidigt som de ger ett bra skydd mot både vind och vatten.

Ett par riktiga MC-stövlar är också något man bör införskaffa. Ett bra tips är att satsa på ett par stövlar av hög kvalitet som håller fukten borta. Precis som med hjälm och ryggskydd är ett bra tips att satsa på ett par stövlar som är CE-märkta.