Viktigt med bilens service – lämna in den på verkstad

Att ta hand om sin bil på ett korrekt sätt är viktigt, speciellt när bilen är ny. Om du inte lämnar in din bil på service enligt servicemanualen gäller inte försäkringen. Ofta brukar det handla om service efter 1 500 körda mil, men det kan variera något beroende på vilken slags bil du har.

Vad du kan göra själv

Många saker går att göra själv när det kommer till att mecka med bilen. Byte av olja och oljefilter kan du göra själv om du vill och det bör du göra en gång om året. Behöver bilen en större service är det bästa att lämna in den till en verkstad.

När du lämnar in din bil på verkstad kommer de att gå igenom hela bilen och se till så att allt fungerar. Det är extra viktigt med nyare bilar eftersom det egentligen är en enda stor dator. Då behöver du specialverktyg och datorer för att göra en korrekt diagnostik.

Hitta en bra verkstad på nätet

Det finns många verkstäder som utför arbete på bilar. Då gäller det att hitta en bra och pålitlig verkstad i närheten av där du bor. Du kan klicka här för att komma till en bra verkstad med goda vitsord.