Håll dina fordon rena

Vi är många som tröttnar på att bilen snabbt blir smutsig och som tycker att den måste tvättas så ofta. Men det är viktigt att inte slarva med biltvätten.

Att tvätta bilen regelbundet är bra för lacken, särskilt om du passar på att applicera vax eller någon annan typ av försegling samtidigt. Det skyddar inte bara lacken utan gör även att smutsen inte fäster lika enkelt. Klicka här för att läsa mer om olika typer av abonnemang på biltvätt.

Olika sätt att tvätta din bil

Det finns flera sätt att tvätta bilen på. Du kan tvätta den utvändigt på bensinmacken i en automatisk biltvätt. Då borstar maskinen bort smutsen och när du kör därifrån är bilen skinande ren. Det finns även självtvättar där du kan välja mellan olika tvättyper och sedan tvättar du bilen själv. Du kan spruta rent med högtryckstvätt och skrubba med borsten. Oftast erbjuder den här typen av platser även vaxning med högtryck för ett mer bestående resultat.

Om du inte vill sköta tvätten själv kan du även lämna in din bil för tvätt. Det finns verkstäder som erbjuder tvätt både invändigt och utvändigt. Då slipper du själv tänka på det och kan hämta din bil när den är fräsch och ren.